Een Travellerspoint blog

La Fortuna - Monteverde

11/05/2012 - 15/05/2012

Hellow!

We zijn dus in La Fortuna aangekomen. We hebben daar een voormiddagje gespendeerd en zijn in de namiddag via de befaamde Jeep-Boot-Jeep terecht gekomen in Monteverde (Santa Elena). De Jeep-Boot-Jeep was voor ons persoonlijk echt niet de moeite. We zijn ondertussen natuurlijk wel al wat verwend geworden en gewend geraakt. Gelukkig was het wel het snelste vervoer naar Monteverde en hebben we er dus nog wel wat profijt uitgeslaan. In Monteverde was het dan zo ver ...
We zijn misschien aan het einde van de reis gekomen maar we zijn daarom nog niet aan het uitbollen hoor! We hebben één van de spannendste activiteiten van de reis achter de rug, al dan niet DE spannendste. We zijn gaan canopyen of ziplinen, allé int "vleumsk" met a klikke en a klakke in e klimarnas van ne iele lange kaubel no benede skuiven! Dat was trouwens echt plezant!
We waren beiden ´s morgens heel nerveus toen het busje ons kwam ophalen. Bij onze aankomst aan de ziplines werd ons gevraagd of we hadden betaald voor de fameuse Superman-Extremo-Cable. En ja we hadden geluk dat zat bij in onze reservatie. Daarom alleen al kregen we extra beveiligingsmateriaal rond ons lijf en we vertrokken naar de eerste kabels.

Klaar voor de actie!

Klaar voor de actie!

Eveneens klaar voor de actie!

Eveneens klaar voor de actie!

De nervositeit viel, geloof het of niet, al snel van Thijs zijn schouders aangezien de eerste kabels niet erg hoog waren en je hoogstens iets kon breken moest de kabel knappen. :-) Veerle daarentegen werd nerveus omdat ze te horen kreeg dat we zelf moesten remmen door met een stuk leer hard in de kabel te knijpen. Wees gerust er was altijd een noodrem die bediend kon worden door één van de monitors. Veerle vertrok eerst en Thijs vertrok iets later. Bij onze ontmoeting was Veerles nervositeit ook weg want "Ik kan da keigoe jong da remmen!" Dus beiden waren direct gerustgesteld. De derde zipline was er eentje van 450m lang en deze mochten we samen doen. Thijs met zijn benen als een aapje rond Veerle en hij stond ook in voor het remmen, aangezien hij achteraan hing. Alles verliep vlotjes maar we waren toch eventjes aangedaan door de hoogte. We hingen een dikke 100m boven de grond op het hoogste punt.

Samen naar beneden schuiven!

Samen naar beneden schuiven!

Dit ging zo nog een tijd door tot we aan de 30m hoge rappel kwamen. Echt dom want je bediende de rappel niet zelf.

Rappelen!

Rappelen!

Kom, niet erg, volgende uitdaging. Dit was er ééntje om van in je broek te doen. Het was een tarzanswing! "No biggie" zul je wel denken maar dit was helemaal niet waar! Je moet eerst van het platform laten vallen waarna je een hele tijd gewoon valt alvorens dat het touw strak komt en je begint te slingeren zoals tarzan Dit was 30m touw dus een goede 60m swing. Echt kicken! Maar toegegeven, Thijs wou hier absoluut voor Veerle gaan want hij kneep hem, zoals onze noorderburen wel eens durven zeggen. Na een twijfelachtige start kreeg hij een duwtje in de rug van de monitor en "zoef", weg was hij. Veerle was er ook niet helemaal gerust op maar liet zich iets gewilliger van het platform vallen en eveneens "zoef", gevolgd door een luide "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" Zalig! Thijs nam nog snel enkele foto´s van haar in volle vlucht maar door zijn trillende handen is er maar ééntje gelukt.

De tarzanswing!

De tarzanswing!

Daarna was het dan zover: De Superman! Vol adrenaline kon het Thijs allemaal niet veel meer schelen tot hij op het platform stond. Veerle was nerveus maar er klaar voor en weg was ze. Je zoeft door de lucht aan ongeveer 80km/u en dit over een tijd van +-50sec! Echt kicken! Het was een leuke ervaring en een prachtige afsluiter van onze reis. We waren beide onder de indruk en Veerle dacht dat Thijs zou gaan wenen. Nu ja gelukkig maar, het was de wind in zijn ogen. Echte beiren wenen namelijk ni! Nu hebben jullie geluk en kan je het ook een beetje beleven want Thijs heeft zijn Superman-ervaring gefilmd.

Veerle wordt beveiligd voor de laatste zipline!

Veerle wordt beveiligd voor de laatste zipline!

Veerle does the Superman!

Veerle does the Superman!

Thijs probeert tussen de angst door toch te genieten!

Verder hangen we hier nog een dagje rond in Santa Elena en morgenvroeg zullen we naar San José vertrekken! Dit wil zeggen dat het "Amen en uit" is met het mooie avontuur en we zullen voor de laatste keer onze zak moeten pakken!

Het alledaagse leventje.

Het alledaagse leventje.

Rustig televisie loenken in ons hostel.

Rustig televisie loenken in ons hostel.

Geplaatst door VeerleThijs 9:20 Gearchiveerd in Costa Rica

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wow!Looks like so much fun!! :-) Enjoy your remaining time in Latino land!

door piratejax

sterk uwen deathride! tot vande week

door KristofP

Awel peenincks ik had u in mijn gedachten toen ik het filmke op het internet zette. Kdacht wel da ge dees zo kunnen appreciëren.
Tot van de week!

door VeerleThijs

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint