Een Travellerspoint blog

Granada - Masaya

19/04/2012 - 24/04/2012

In deze straat moet je een kus geven.

In deze straat moet je een kus geven.

Na een lange busrit zijn we aangekomen in Granada! Een leuke stad met heel veel beweging! We slapen in één van de 3 hostels die nog van een nicaraguaan zijn. De 75 andere hostels zijn allemaal van buitenlanders. De reden hierom is dat de gebouwen in het centrum te duur worden voor de lokale bevolking en dus maar opgekocht worden door toeristen die hier blijven hangen zijn! Een leuke weetje, het huis waar wij in slapen is het huis van een oud president van Honduras. Een groot kot gelijk zo bij ons zeggen!

Uitzicht over Granada met op de achtergrond het meer.

Uitzicht over Granada met op de achtergrond het meer.

De klokkenluider van...

De klokkenluider van...

Nicaragua is echt een arm land en dat merk je hier maar al te goed. We worden continu aangesproken, er wordt ons ook continu gevraagd hoe laat het is want we zijn hier ver de enigen met een horloge. Soms stappen de mensen een tijdje met ons mee in de hoop een centje te krijgen. Één keer zong er een oud mannetje twee liedjes voor ons. De mensen zijn hier ook allemaal met de fiets, geen brommerkes hier. Ook is het altijd 1 fiets voor het hele gezin. Meestal rijdt de man, zit de vrouw op de "buis" en het kindje op het stuur. We geven hier dus ook heel wat weg aan deze mensen. Soms een deel van onze koffiekoek, andere keer de helft van ons flesje fresca (een limoen-frisdrankje en tevens zeer lekker). Verder blijft het verbazen hoe fier en vriendelijk deze mensen zijn, desondanks hun levensstandaard. Wel vragen ze wel constant of je iets nodig hebt en of je iets te vragen hebt en dit gaat altijd gepaard met een zacht wrijfke over je hand/arm. Prachtig volkske!

Mooie woningen in Granada, steevast zit er volk aan de deur.

Mooie woningen in Granada, steevast zit er volk aan de deur.

Het leven in Granada.

Het leven in Granada.

Ook komen we stilletjes aan tot het besef dat op deze reis 90 percent van ons postkaartjes niet aankomen en dat ons postpakket van Panama ook een verloren zaak zal worden. Een dure verloren zaak waar tevens veel souvenirs, kledij en een gitaar-kunstwerk van Cartagena bij gaan vliegen zijn. De post is hier niet echt te vertrouwen, zo blijkt. Maar kom, we hebben verder geen klagen natuurlijk.
We hebben hier vooral gewinkeld! Gewinkeld, gewinkeld en nog eens gewinkeld! We zijn op jacht gegaan naar gepaste kadootjes voor onze ouders, zussen, broers, enzovoort. Een niet zo klein werkje als ge weet wat een moeilijk mensen wij in onze familie hebben. :-) Grapje!
We gingen hiervoor naar de markt van Masaya! De meest bekende markt van Nicaragua! Voor ons zelf gingen we op zoek naar een hangmat en voor de rest, ... dit kunnen we natuurlijk nog niet zeggen! Effe terzijde voor de vrienden: Jullie moeten jullie maar tevreden stellen met het feit dat jullie drinkebroeder/zuster terug komt en wel nog wat geld over heeft voor enkele tournéekes!

Busstation en marktplaats van Masaya.

Busstation en marktplaats van Masaya.

De supergrote mercado waar je werkelijk alles kan vinden.

De supergrote mercado waar je werkelijk alles kan vinden.

We gingen ook gaan kijken naar de fameuse Isletas van Granada. 365 Kleine eilandjes in het Lago Nicaragua! Deze dachten we te bezoeken met een jetski, kwestie van de adrenaline nog eens hoog op te voeren! Dit kon jammer genoeg niet doorgaan aangezien de enige firma die een jetski verhuurt gesloten is tot mei. Wel was het mogelijk met een traag motorbootje, met 20 op elkaar geperst, tussen de eilandjes te varen. We besloten dit gebeuren dus maar aan ons voorbij te laten gaan en een pintje te drinken. We hadden niet veel geluk die dag want op weg naar de kleine eilandjes met de fiets, ontpofte de band van Veerles fiets en konden we dus halverwege maar een oplossing zoeken. We vonden een kinderfiets zonder remmen en huurde deze van een particulier voor 1 dollar en zette ons tocht verder.

Pintje drinken met luide muziek op achtergrond! Cuando, cuando, cuando hey!

Pintje drinken met luide muziek op achtergrond! Cuando, cuando, cuando hey!

Thijs opt klein vervangfietske.

Thijs opt klein vervangfietske.

Tandemke gemaakt met kapotte fiets en de oude zingende man staat tussen ons in!

Tandemke gemaakt met kapotte fiets en de oude zingende man staat tussen ons in!

Thijs reed met deze fiets. Want Veerle vindt rijden zonder remmen te gevaarlijk! Héhé, soms toch wat een bangerikske om voor de rest eigenlijk zo een durfal te zijn! Van een brug springen aan een touw en wa rond zwieren in het ijle? Ja graag! Effe rijden met een veel te klein fietske zonder remmen? Nee, dank u!
Met deze grappig noot zullen we afsluiten en we kunnen blij zijn want we hebben ook bijna voor iedereen een souveniertje gevonden! We hebben wel een extra sportzak moeten kopen om alles te kunnen vervoeren!

De bus.

De bus.

Baseball, de lievelingssport van elke nicarguaan!

Baseball, de lievelingssport van elke nicarguaan!

Geplaatst door VeerleThijs 18:44 Gearchiveerd in Nicaragua

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

het postpakket is wel toegekomen in zaventem, ik moet alleen een bewijs hebben van aankoop in panama om het naar huis te kunnen halen. grts

door Mama Magda

Tbegint te korten, nog 3 weekskes.

door Felixensimone

Mama,

Is een foto met het postpakket in de post ginder ok?
Ge moet eens zien wa ze juist willen. We hebben da gekocht van een kunstenaar en veel van die dingen zijn ook van ons he. Kleren enzo. Die hadden we al! Allé, echt wel zalig! Dacht wel da het ni meer ging toekomen. Heb nu wel twee cadeau´s voor davy!:-)
Dan moeten ze diene extra cadeau maar delen.

door VeerleThijs

Daar kunnen we maar een ding op zeggen: bueno estente !! ;-) we kijken al uit naar die drankmomenten!

door sieg

Hebben het hier nog eens gechechekd met de lokale bevolking en bij ne spanjaard een week terug. En das echt geen bestaande uitdrukking! :-) Wel een grappige!

door VeerleThijs

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint