Een Travellerspoint blog

San Juan del Sur

11/04/2012 - 14/04/2012

Lekkere vruchtensapjes.

Lekkere vruchtensapjes.

Hellowkes,

Laat ons eerst en vooral beginnen met te zeggen dat we al helemaal verknocht zijn aan Nicaragua!
Dit kan wel eens ons favoriete land worden.
De mensen zijn hier warm, vriendelijk en soms iets te opdringerig maar dit wordt snel aan de kant geschoven als je de opmerking maakt dat alles wel wat rustiger kan want dat we hier op vakantie zijn. De opdringerigheid lijkt ook te beteren naargelang je verder van de grens met Costa Rica bent verwijderd.
Verder is het eten lekker, lekkerder dan in de vorige landen van Centraal-Amerika aangezien ze hier niet overal overdreven veel koriander in draaien. Het leven is hier een stuk goedkoper ook dan in Panama of Costa Rica en het bier smaakt beter en dit tegen een lagere prijs. What´s not to like?

We zijn dus na een hectische grensovergang, een overbetaalde busrit volgens Veerle, een korte uitbarsting van Thijs tegenover een oude racist en een nog kortere taxirit toegekomen in San Juan del Sur. Toegegeven we hadden een beetje een ruwe start in Nicaragua maar dit alles viel onmiddelijk van ons af wanneer we uit de taxi stapten en de oude, als hippie verkleede, racist uit ons zicht was.
San Juan del Sur is blijkbaar één van de meeste toeristische trekpleisters van Nicaragua maar dit was niet echt te merken. Er waren wel voldoende restaurants en bars maar deze bleken vooral vol te zitten met locals. Het strand was dan weer een vrij verlaten plaats. Het was nochtans een mooie baai vol met vissersbootjes en een paar luxeboten.

Het strand van San Juan del Sur.

Het strand van San Juan del Sur.

We zijn ook een dag gaan surfen op een prachtig afgelegen strand, Playa Hermosa. Hermosa is dan ook spaans voor mooi. Allé beter gezegd Thijs is gaan surfen en Veerle liet zichzelf opladen door de zon. Ze heeft dit blijkbaar nodig, vertelt ze hier steeds opnieuw. Nu het surfen ging niet zo goed als anders want de golven waren te hoog en ze vielen al snel dicht. Hierbij heeft Thijs dan ook één van zijn grenzen tegengekomen en moest hij toegeven dat het veiliger was uit het water te blijven. Jaja, met de zee lacht men niet. Allé om het korter te zeggen: "Ik had fameuze schrik en ik heb dus vooral geprobeerd de kleine golfjes mee te nemen en zelfs dat lukte niet." Veerle stond dan weer als een echte Baywatch-babe op de uitkijk om desnoods haar loserke, zoals ze dat soms zegt, uit het water te redden indien dit nodig zou zijn.

Surfbabe Thijs.

Surfbabe Thijs.

Voor de rest hebben we eens gezellig gedronken op het strand met op de achtergrond spelende kinderen (mmmmmmmmm lekkere kinderen) en paar gouwe ouwe. Met de gouwe oude bedoelen we wel muziek en niet kinderen. :-) Gewoon effe voor de duidelijkheid. Thijs speelde die dag ook ons klein geldbeugeltje kwijt in de zee en Veerle ontdekte dat haar zonnebril nog in Costa Rica lag! Maar we hadden een leuke tijd en sloten de avond, na een wazig restaurantbezoekje en een handdoekengevecht op straat, af om 21.00u! Héhé, I´ve said it before and I´ll say it again: "Gvd, we worden oud!"

Geplaatst door VeerleThijs 15:25 Gearchiveerd in Nicaragua

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Prachtig!!! Wat een leven! Veerle, laad je maar voldoende op, want de zon is hier weer verdwenen.

door mama Annemie

Tziet er inderdaad allemaal tof uit.
Hebben jullie de Jeff al gezien of is die er niet meer?(TALANGUERA TOWNHOMES) Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij is een vriend van Sofie uit Halle (een collega van mij).

door Felixensimone

Hihi. We worden oud of we zijn al superlang onderweg??
xx

door Annelienie

Hey,
Jeff waren wij volledig vergeten. Heb da wel al eens bekeken en twas niet echt een goed doel ofzo. Da was meer een bouwproject. Daarmee da we er niet echt meer aan gedacht hadden. :-)
Hehe en over oud worden, ja we zijn ook al effe onderweg maar denken toch dat het ook ouderdom is hoor. :-)

door VeerleThijs

Ben terug! Over TALANGUERA TOWNHOMES, we zijn daar wel gepasseerd. Da was de chique kant van San Juan del Sur. Heb het effe gechecked op het wereldwijde web. Tzou niet echt iets voor ons geweest zijn. Allé toch ni deze vakantie. :-)

door VeerleThijs

Mooie haarsnit veer! Ik was ook in jullie aprilgrap ingelopen, ik vol paniek jullie blog lezen...het vervolg van jullie verhaal ziet er allemaal weer fantastisch uit, blij dat Nicaragua jullie ook heel erg bevalt! Als dat geen mooie afsluiter is! En, jullie mogen dan wel schommelen zoals de ouwkes, zo oud zijn jullie nu ook weer niet he! Geniet nog goed van die zon en breng aub die zon mee nr hier...

door sieg

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint