Een Travellerspoint blog

Fortuna Cloud Forest

30/03/2012 - 02/04/2012

Toegekomen op de berg waar het cloud forest of "den wolkenbos", zeg maar, zich bevindt, moesten we nog een 15 minuten te voet de berg op om aan de "Lost and Found" lodge toe te komen.

Op weg naar de 'Lost and Found' lodge.

Op weg naar de 'Lost and Found' lodge.

Uitzicht vanuit ons hostel.

Uitzicht vanuit ons hostel.

We hadden een goede eerste indruk en we kregen onze kamer aangewezen. Er werd uitgelegd dat alles op het vertrouwensysteem werkte en dat je dus mocht nemen wat je wou in de lodge maar dat je wel verwacht werd het aan te duiden op je lijst. Leuk systeem dat trouwens niet al te slecht werkte. Wat onmiddelijk opviel was dat het er super rustig was. Er was voor elk wat wils: een filmzaal, een bar, een keuken, een grote tuin, een labyrinth, een aapje, een soort tam nachtdier, een gigantisch aanbod aan wandelingen en een schattenjacht!
De tweede dag besloten we dan maar de schattenjacht te proberen want indien je deze volledig uitliep en het correcte antwoord had op het einde van de schattenjacht won je een fles alkihoool!!! Een goede motivatie dus! Gepakt met water, snacks en natuurlijk de survivalkit gingen we op weg. Het Chiro/Kaj-gevoel kwam naar boven en we werden terug 12 jaar! Allereerst moesten we het raadsel vinden dat zich in het midden van het labyrinth bevond.
Dit bleek niet zo simpel aangezien het ons toch een klein halfuurtje kostte om in het midden van het labyrinth te geraken. Thijs liep voorop en hoorde onderweg en luide schreeuw achter zich, het was Veerle die schreeuwde. Tussen ons in stak juist en slang het pad over. Het geel/zwarte, 2 meter lange beest kroop maar traag en bleek duidelijk gewond. We besloten dat we zouden wachten tot het beestje het pad verlaten had. In de verte, in het kamp zagen we Jessy en vroegen om zijn hulp. Hij kwam tot bij ons aangelopen en vroeg aan Thijs of hij het beest zijn hoofd niet wou afhakken. Aangezien het beest toch hoogstwaarschijnlijk stervende was en bloedde aan de rugzijde, nam Thijs de machete ter handen en "HAK", af dat hoofdje.

Thijs verlost de slang uit haar lijden.

Thijs verlost de slang uit haar lijden.

Wat een heftig begin van de schattenjacht. We vonden het raadsel en begonnen ons tocht in het bos. Tussen de benen van Treebeard, gekend van Lord of The Rings, vonden we het volgende raadsel.

We hebben de koker gevonden!

We hebben de koker gevonden!

Dit ging zo door tot we aan Tuna´s Cave kwamen. Voorafgaand hadden we al een stevige tocht in benen en Thijs viel in de rivier tijdens een romantische poging om Veerle veilig en droog naar de andere kant te krijgen. Veerle bleef zoals gepland wel droog. Aan de grot vonden we het laatste raadsel en dit bracht ons terug naar de Lost and Found lodge. Want waar vind je altijd verloren spullen terug!? Natuurlijk in de Lost and Found/Verloren Voorwerpen lodge. Bij ons vertrek echter hoorden we iemand, niet zo heel ver weg, bomen kappen en we gingen effe kijken. Het was Jessy van de lodge, hij zou een week in het bos verblijven om een nieuw pad aan te leggen. We zaten een tijdje gezellig rond een kampvuurtje met een druppeltje en dan was het tijd om naar de lodge terug te keren voor Thijs en Veerle. Jessy verklapte ons een deel van de oplossing en de rest bedachten we zelf.
We wonnen de fles wijn en hadden geluk want het was nog een lekker flesje ook!
In deze lodge bleven we nog een dagje rondhangen en we genoten van de rust en de natuur. Héhé, Gay! Wat worden we toch oud!

Geplaatst door VeerleThijs 9:56 Gearchiveerd in Panama

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Nice blog :-))

door piratejax

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint