Een Travellerspoint blog

Santa Catalina

25/03/2012 - 28/03/2012

Santa Catalina!!! Hier val je bijna van de aardbol!

Santa Catalina!!! Hier val je bijna van de aardbol!

Dit is het hol van Pluto!!! Hier is echt niets!!! Alléé er is wel iets, ... maar wat er dan al is, werkt 9 van de 10 keren niet! Wat ze hier wel hebben zijn zwarte, mooie stranden en ongelooflijke golven om te surfen.

De mooie stranden van Santa Catalina!

De mooie stranden van Santa Catalina!

Hoe aan dit tekstje beginnen? ...
Laat ons starten met te zeggen dat wij wel weg waren van dit piepkleine dorpje, geen idee hoeveel inwoners, maar 200 zal al veel zijn. Het had een charme dat je niet echt kan uitleggen.
Na een 2 uur en een half durende busrit, door niemandsland, vanuit de dichtsbijzijnde "stad", vergelijkbaar met Pamel, kwamen we toe in Santa Catalina. We vonden al snel een appartementje met keuken en al wat een mens nodig heeft. De eigenares was een echt surfbabe en ging dan ook elke morgen golven verscheuren, "ripping waves" gelijk de jeugd dat zegt. We hadden wel wat pech want wat hadden we ontdekt: We hadden maar 40 dollar meer en hier in dit gat was natuurlijk geen bankautomaat. "Zwaar kl*te!" volgens menig Nederlander.
Dan maar een oplossing zoeken zeg maar, wat zich vertaalde in eigenlijk bedelen in de lokale duikcentra om hun visa-apparaat te mogen gebruiken tegen een rente van 10%. Dit lukte op dag 1 niet. De bakkersvrouw vertelde ons dat de enige oplossing was om 1 van de 3 bussen per dag naar Sona te nemen en dan maar in de namiddag terug te komen. 5 uur bus dus en nog eens 2 uur wachten tussen de bussen door. We proberen het niet aan ons hart te laten komen en gingen dus maar wat surfen. `s Avonds wilden we ons douchen maar er was geen water in het dorp. Ìedereen ging er nogal licht over en dit bleek hier wel meer te gebeuren. Alweer een beetje pech! Dan maar eten, wij naar de winkel om te ontdekken dat we met alle ingredienten in de winkel net spaghetti kon maken. Na onze lekkere saus gemaakt te hebben probeerden we water te laten koken. Dit lukte niet, zelfs niet na de pot 2 uur op het elektrische vuur te laten staan. Dan maar in halfkokend water de pieren een goede 40 minuten laten weken en klaar is kees! Avondeten! Raar maar waar maar op dat moment hielden we nog altijd evenveel van het kleine dorpje als bij onze aankomst. Toen bedachten we ons dat het al effe geleden was dat we jullie, onze lezertjes, iets hadden laten weten dus wij op zoek naar een internetwinkel! We kregen te horen dat er eentje was in het centrum. Met onze sleffers aan stapten we ongeveer 30 minuten uit het centrum om de internetwinkel te vinden! Super! Enkel spijtig dat juist vandaag er geen signaal op te vangen was met de grootste satelietschotel die wij ooit gezien hebben.

De internetwinkel zonder internet! Wel een gigantische schotel voor een signaal te vangen.

De internetwinkel zonder internet! Wel een gigantische schotel voor een signaal te vangen.

Dan maar terug naar ons appartementje. We speelden het spelletje Kolonisten van Catan van de eeuw want de verliezer zou daags erna naar Sona reizen achter geld. Het was zelfs niet spannend! Veerle won met een lachwekkende voorsprong en Thijs zag zijn lot voor ogen.
De dag erna gingen we samen naar de bushalte maar poogden nog een laatste maal bij het duikcentrum en deze keer hapte de vis! We kregen 100 dollar voor de prijs van 110 dollar maar dit kon ons niks schelen want de busrit was al 10 dollar.

Met knapzak, klaar voor de 5 uur durende tocht naar de bankautomaat!

Met knapzak, klaar voor de 5 uur durende tocht naar de bankautomaat!

Dolgelukkig huurden we alweer een surfplank en deze keer ook een bodyboard en we temden allerlei golven! Tot ware tsunami`s, hier zijn wel geen foto`s van! Sorry!

Surfen! De tsunami`s die werden bedwongen hebben we niet op foto!

Surfen! De tsunami`s die werden bedwongen hebben we niet op foto!

Bodyboardende Veerle

Bodyboardende Veerle

We genoten van onze dag op het strand en konden ons `s avonds zelf douchen! Afwassen en het toilet spoelen was daar wel niet meer bij want het water was alweer op. Deze morgen zijn we uit Santa Catalina vertrokken en we spenderen nu een nachtje in David. De tweede grootste stad van Panama en deze wordt jammer genoeg ook geteisterd door een waterschaarste. De kans op een douche deze avond is dus klein!

Rum en ananas! Een recept van onze AA-vrienden.

Rum en ananas! Een recept van onze AA-vrienden.

Geplaatst door VeerleThijs 16:36 Gearchiveerd in Panama

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint